Cito toets: schoenmaker blijf bij je leest

Scholen hebben dinsdagochtend problemen ondervonden om deel te nemen aan de digitale versie van de Cito-toets. Op een bepaald moment was inloggen niet meer mogelijk. Vervolgens werd toetsinstituut Cito overspoeld door telefoontjes, waardoor ook de telefooncentrale uitviel, meldt een woordvoerder van Cito.
Aan deze versie doen drie- tot vierduizend scholen mee. Hoeveel scholen en kinderen precies niet konden inloggen, is nog onduidelijk. “Maar het is heel vervelend dat ook de telefooncentrale uitviel, want daardoor konden we niet vertellen dat we druk bezig waren de problemen op te lossen.”

Tot zover een stukje van de berichtgeving van de Cito-afname van vandaag 7 februari. Zowel de toetsen, de inhoud als de citotester komen van Cito. Op zich is daar niets mis mee maar Cito is een organisatie met hoofdzakelijk toetsdeskundigen in huis. Cito is geen software ontwikkelaar en geen dienstverlenend bedrijf op dat gebied. Op Twitter werd het vergelijk met T-mobile gemaakt. T-mobile zorgt nog dat haar klanten haar kunnen bereiken. Cito was telefonisch onbereikbaar, evenals vorig jaar.
Al jaren verzorgen wij de inburgeringsexamens samen met DUO, dat gaat geruisloos en bijna altijd zonder technische problemen. Wanneer er wel technische problemen zijn is een Service desk aanwezig die adequaat inspringt op de problemen zodat e.e.a zo snel mogelijk opgelost wordt.
Examens organiseren kent twee specifieke vakgebieden: de inhoudelijke en de organisatorische. De praktijk heeft al meerdere keren bewezen dat bij examens een organisatie sterk is in het ene dan wel het andere vakgebied.
Juist waar het maatschappelijke belang zo groot is als in het onderhavige voorbeeld pleit dit voor het op de juiste plek neerleggen van taken. En dat is nu dus wederom bewezen.

 

Intussen is de, voor ouders en kinderen zo belangrijke, Cito toets voor de derde dag op rij niet vlekkeloos verlopen zie NOG.

Geplaatst in competentiegericht onderwijs, online toetsing
0 reacties op “Cito toets: schoenmaker blijf bij je leest
1 Pings/Trackbacks op "Cito toets: schoenmaker blijf bij je leest"
  1. [...] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } onlinetoetsing.wordpress.com – Today, 11:50 [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Top berichten & Pagina’s

Edublogger