eFaqt: studieversneller?

Eerder deze week werd ik door Jessica gewezen op eFaqt. Mijn fout, maar ik had nog nooit van eFaqt gehoord, ben dus heel blij met de opmerking van Jessica. Vanmorgen heb ik me verdiept in de mogelijkheden.

In één woord: wauw!

eFaqt is een tool om je te helpen met studeren. Een van de aspecten die daarbij gebruikt wordt is het oefenen met flashcards. Flashcards zijn kaartjes met een vraag en een antwoord. Eigenlijk ben je aan het toetsen wat je al kan en weet. In een eerder blog heb ik al gewezen op het nut van tussentijds toetsen als studiemethode. In eFaqt worden ook mindmapping en structuur aanbrengen gebruikt als ondersteuning bij studeren.

Hier wordt eFaqt in 60 seconden weergegeven:

Wanneer je een tekst moet bestuderen en leren, is het een verschrikkelijk handige tool. Door goede instructies en intuïtief gebruik, met grote knoppen kan bijna iedereen met dit programma werken. Voorwaarde is wel dat je kunt lezen! Je begint met structuur aanbrengen: invullen van de inhoudsopgave van het boek of artikel wat je moet leren.

Enfin kijk zelf maar even naar de tutorial:

Een paar bijzonderheden uit eFaqt:

  • ondersteuning bij begrijpend lezen
  • structuur aanbrengen in een tekst
  • flashcards maken en oefenen
  • aantekeningen bij je tekst maken
  • mindmaps
  • pauze wekker (houdt bij wanneer je mag pauzeren!)
  • ondersteuning bij je planning
  • samen studeren en aantekeningen uitwisselen

Door gebruik te maken van de verschillende werkvormen in eFaqt maak je een persoonlijke samenvatting waarbij je ook nog kan oefenen.

eFaqt biedt je bovendien twee testen aan om je leerstijl te bepalen en nog slimmer om te gaan met de functionaliteiten uit het programma. Heb jij ervaring met eFaqt? Ik hoor het graag.

 

Geplaatst in onderwijs, tussentijds toetsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>