Feestje: toetsen in een grote zaal

Vandaag hebben we gebruik mogen maken van die mooie toetszaal van de Vrije Universiteit.

totaaloverzicht_20141203

 

 

Wij hebben slechts een derde van de zaal gebruikt, 113 toetsplekken.

In deze zaal worden zowel papieren als digitale toetsen afgenomen. In totaal zo’n 40.000 toetsen per jaar. De meeste toetsen worden met QMP afgenomen, QMP is de toetssoftware van de VU.

Maar vandaag was alles anders.

Vandaag werd een toets afgenomen in TeleToets.

Alle pc’s worden bediend vanuit de controlekamer in de zaal. De operator zet de pc’s centraal aan. De pc’s worden meteen op het juiste startscherm gezet. Kandidaten hoeven alleen maar te gaan zitten en in te loggen op het examen.

Toezichthouders hoeven niets te doen aan de examenafname, behalve toezicht houden.

De operator heeft een controlescherm waarop alle pc’s te zien zijn. Bij een storing kan de operator vanuit de centrale voorziening de pc overnemen en het probleem verhelpen.

De afname verliep perfect. Over de inhoud van de toets kan ik geen uitspraken doen maar onze klant was zeer te spreken over het gehele logistieke proces.

 

Geplaatst in online examination, online examinering, online toetsing, TeleToets, toezichthouder
1 Reactie op “Feestje: toetsen in een grote zaal
  1. Annie Kempers zegt:

    Beste Manon, Mooie accommodatie die recht doet aan het principe dat met een examen te borgen is dat de individuele kennis, inzicht en vaardigheden van kandidaten moet kunnen worden vastgesteld en waarbij het voor surveillanten mogelijk is om actief goed te kunnen waarnemen wat alle kandidaten gedurende het examen doen (waarnemen van gedrag en handelen) doordat er goed overzicht is (geen schotten waarachter kandidaten onzichtbaar zijn)en er ruimte is tussen rijen om actief te surveilleren (zonder kandidaten echt te storen). Bovendien is er bij deze opstelling voldoende ruimte voor volwassenen om rustig het examen te kunnen afleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>