Gevonden: videomateriaal over toetsen!

Regelmatig struin ik het web af naar informatie over toetsen. Op de site van de universiteit Utrecht: over toetsen blijken ook video’s te staan. Ze staan verstopt in de FAQ van de site. Omdat bij de ene vraag wel en bij de andere geen video staat heb ik ze even opgezocht, ze staan hier. Persoonlijk vond ik deze wel aardig, cesuur is inderdaad iets waar veel examenbureaus mee worstelen en in deze video wordt kort en krachtig een heldere uitleg gegeven.

Verschillende video’s over toetsen zijn hier bij elkaar te vinden waaronder ook ervaringen met Testvision en Blackboard.

Geplaatst in beoordelen, examenbureau, itembank, online examinering, online toetsing, TeleToets, TestVision
1 Reactie op “Gevonden: videomateriaal over toetsen!
 1. Theo Bleumer zegt:

  Het idee om bij cesuurbepaling van een meerkeuzetoets te beginnen met het elimineren van de gokkans doet geen recht aan de student/leerling.
  Die gokkans geldt namelijk alleen voor de items die de student niet weet! Wanneer het bijvoorbeeld gaat om een toets van 40 vierkeuzevragen en de student weet het antwoord op 20 vragen, dan zou je alleen voor de resterende 20 vragen een gokkans moeten meewegen.
  Daarmee start je niet met een ‘gokkansscore’ van 10, maar van 5!
  Het lastige is alleen dat je niet van tevoren kunt aangeven hoeveel vragen een student weet. Vandaar ook dat een berekening waarbij je uitgaat van de moeilijkheidsgraad van elke vraag een meer reële bepaling is.
  Overigens heb ik de overweging waarmee ik dit commentaar gestart ben nog niet eerder in de literatuur gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>