Lijstjes en een stichtelijk woordje …

Het is weer ‘lijstjes’tijd. Het einde van het jaar is de tijd om terug te kijken en je eigen hitlijstjes samen te stellen. Denk aan de Verkiezing van de Sportman/vrouw/ploeg van het jaar, het Jaaroverzicht van de NOS, de Top2000, enz.. Ik ben niet achtergebleven, ik heb terug gekeken naar de activiteiten binnen ons blog in 2011.

De 5 meest opvallende zaken:
1) We hebben een enorme groei van bezoekersaantallen, op dit moment zijn we de 11.000 al gepasseerd. Oktober en november 2011 waren zelfs goed voor +1.000 bezoekers/maand.
2) Woensdag 5 oktober heeft dit jaar gewonnen, die dag hadden we 84 bezoekers. Mijn collega Manon (overigens by far de winnaar als het gaat om het aantal blogbijdragen) had toen een leuk stuk geplaatst, Olievlekwerking of domino effect).
3) Onze blogs met als titel 5 tips …., doen het goed, die worden het meeste gelezen. Maar ook Over p-, a- en RIT waarden en TeleToets op de iPad waren toppers.
4) We hebben dit jaar 63 blogs geplaatst, iets meer dan 1 per week dus.
5) En tenslotte, worden we gevonden op een aantal criteria, de belangrijkste:
* online toetsen
* examenstress
* itembank
* nakijken
en.. thumbs up!

Een stichtelijk woordje om af te sluiten:

Meten is weten. WordPress houdt voor ons de cijfertjes bij, heel handig. Wij kunnen iets met die cijfertjes: waar worden we op gevonden, welke onderwerpen trekken lezers, welke dagen zijn handig om te posten, enz.
Met digitaal toetsen werkt het niet anders: meten is weten. Zoals WordPress voor ons de cijfertjes genereert waarmee we ons werk kunnen verbeteren, zo verzamelt toetssoftware ook cijfertjes. Wat ons betreft geen cijfertjes om leerlingen op af te rekenen maar juist cijfertjes waarmee leerlingen en docenten aan de slag kunnen om het onderwijsproces te verbeteren. Wij gaan in 2012 door met meten en verbeteren, doet u met ons mee?

Geplaatst in itembank, kwaliteit, online examination, online toetsing, TeleToets
0 reacties op “Lijstjes en een stichtelijk woordje …
1 Pings/Trackbacks op "Lijstjes en een stichtelijk woordje …"
  1. [...] jQuery("#errors*").hide(); window.location= data.themeInternalUrl; } }); } onlinetoetsing.wordpress.com – Today, 1:59 [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Top berichten & Pagina’s

Edublogger