OnderWijs wijs met ICT

onderwijs met ICTDit boek rolde onlangs van de persen: OnderWijs met ICT. Een boek voor (beginnende) leraren en lerarenopleiders. Maar natuurlijk ook voor alle andere mensen die zich bezig houden met onderwijs en ICT. Geschreven door een auteurscollectief met passie. Passie voor leren en lesgeven met behulp van technologie.

Onder redactie van Erik Bolhuis en Aike van der Hoeff schreven alle auteurs een hoofdstuk.

Inhoudsopgave

 

  1. Introductie Erik Bolhuis en Aike van der Hoeff
  2. Interactief onderwijs via het web Jeroen Bottema
  3. Mediawijsheid Remco Pijpers en Justine Pardoen
  4. De didactiek van het digibord Michel van Ast
  5. De ELO: rode draad in het onderwijs Aike van der Hoeff
  6. Leren ‘on the go’: mobiel leren in het onderwijs Frank Thuss
  7. Digitaal toetsen Manon Bonefaas
  8. Het leerlingvolgsysteem Jan Cees Rutgers
  9. Games in het onderwijs Pauline Maas
  10. Leren en internationaliseren met ICT Bob Hofman

Ik schreef het hoofdstuk over digitaal toetsen. Respect voor de redactie die zorgde dat het boek leesbaar werd. De verschillende auteurs, met een eigen schrijfstijl en eigenwijze opvattingen waren vast niet altijd even makkelijk om mee te werken ;).

Over het boek:

 

OnderWijs met ICT geeft inzichten, achtergronden en ideeën voor het inzetten van technologie en ICT in het onderwijs. Hierbij leggen de auteurs de nadruk op de didactische toepassingen.

OnderWijs met ICT sluit hiermee aan op de Kennisbasis ICT. Het boek begint met een inleidend hoofdstuk waarin het kader wordt geschetst over het gebruik van ICT in het lesgeven en wat je daarvoor nodig hebt om dat vorm te geven. De overige hoofdstukken vormen de praktische verdieping waarin de auteurs aan de hand van verschillende thema’s zoals web 2.0-technologie, digitale schoolborden en toetsen en beoordelen, uitleggen hoe het gebruik van ICT en technologie de meeste opbrengsten kunnen genereren bij leren, lesgeven en organiseren van onderwijs. Aan het eind van het boek is een woordenlijst met afkortingen en technische begrippen opgenomen.

Ik vond het leuk om deze ervaring op te doen en ik ben heel benieuwd wat jullie van het boek vinden.

Je kunt OnderWijs met ICT hier bestellen.

 

Paul de Maat schreef deze recensie.

Geplaatst in Andriessen, onderwijs, online toetsing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>