Studenten woedend over digitaal toezicht

Gisteren verscheen dit artikel: op Nu.nl Studenten woedend om camera’s tegen spieken. De vraag is of het doel is dat frauderende studenten opgespoord kunnen worden. Erasmus zegt dat het om een preventieve maatregel gaat; bij ‘ongebruikelijke’ resultaten kunnen de beelden worden terug gekeken. De volgende vragen komen bij mij op:

Wat is de aanleiding voor het cameratoezicht?
Welke ongebruikelijke resultaten leiden tot het terugkijken van de media?
Wanneer heeft het terugkijken van de beelden gevolgen voor de student(en)?
Wat zijn mogelijke gevolgen?

Een preventieve werking van cameratoezicht werkt alleen als studenten ook merken dat iets met de beelden gebeurt. Wanneer zich geen incident of aanleiding voordoet worden de beelden gewist, volgens Erasmus. Zolang geen zichtbare gevolgen aan het cameratoezicht zitten is de vraag of er een preventieve werking uitgaat van de camera’s.

Op twitter hele verschillende reacties, van begrip tot boosheid. Alles is te vinden. Belangrijk is dat Erasmus zich realiseert dat studenten nu al bezig zijn de camerabeelden te ‘ontwijken’. Fraude zal doorgaan. Zie ook de tweet hiernaast:

[polldaddy poll=6510898]

Geplaatst in onderwijs, toezichthouder
0 reacties op “Studenten woedend over digitaal toezicht
1 Pings/Trackbacks op "Studenten woedend over digitaal toezicht"
  1. [...] Gisteren verscheen dit artikel: op Nu.nl Studenten woedend om camera's tegen spieken. De vraag is of het doel is dat frauderende studenten opgespoord kunnen worden. Erasmus zegt dat het om een preventieve maatregel …  [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>