TeleToets voor online competentiemetingen

De netwerkschool SintLucas experimenteert met de opleiding Mediavormgever.

Bij de opleiding Mediavormgever werkt vanaf het schooljaar 2011-2012 met een nieuw uitstroomprofiel. Het jaarklassensysteem is afgeschaft; de student wordt op maat bediend. De opleiding kent een driestromenland: een stroom gericht op doorstuderen aan het hbo (wat 70 procent van de SintLucasstudenten doet), een andere die gericht is op ondernemerschap en de laatste stroom die de student klaarstoomt voor het werken bij een bedrijf.

Alle eerstejaars doorlopen een algemeen propedeusejaar, waarna ze kiezen voor een van de vijf opleidingen. Kiezen studenten na dat eerste jaar voor de opleiding Mediavormgever, dan beginnen zij met nulmetingen en skillsprojecten: samen een drie maanden durend trainingstraject. Studieloopbaanbegeleiders (SLB’ers) schatten vervolgens samen met de student in wat het ideale vervolgmenu voor hem is. Zij moeten gezamenlijk zijn kracht ontdekken.

Nadat de skillsperiode er in januari opzit, beginnen de studenten aan projecten en modules.Ze krijgen dan een grote menukaart vol modules en projecten op verschillende niveaus, die ze – afhankelijk van de prestaties in de skillsmodules – moeten of kunnen volgen. De SLB’ er is de ober die de student helpt het ideale menu samen te stellen.

Bron: http://www.netwerkschool.nl/deelnemende-scholen/sintlucas/

Verder in het artikel staat dat de digitale begeleidings- en beoordelingsinstrumenten op maat gemaakt moeten worden. Tijdens de CVI conferentie op 21 en 22 maart in Papendal zal SintLucas een presentatie houden over deze nieuwe manier van werken. De digitale begeleidings- en beoordelingsinstrumenten zijn in het afgelopen half jaar tot stand gekomen in  samenwerking met Andriessen en  SintLucas.

Geplaatst in Andriessen, beoordelingsexamen, competentiegericht onderwijs
0 reacties op “TeleToets voor online competentiemetingen
1 Pings/Trackbacks op "TeleToets voor online competentiemetingen"
  1. [...] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } onlinetoetsing.wordpress.com – Today, 11:57 [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>