Yeah nog één lijstje

Oké ik geef het toe, te laat.

Eigenlijk te laat om nog een lijstjes blog te maken.lijstjes

Deze had ik rond oud en nieuw moeten posten.

Helaas heb ik niets met oud en nieuw.

 

Voor mij voelt iedere dag als een nieuw begin.

 

Nieuwe kansen.

Nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe blogs.

In dat opzicht heb ik jullie verwaarloosd.

Ik beloof op korte termijn een paar nieuwe blogs.

 

Maar dan nu mijn lijstje van top-blogs dit jaar:

  1. Over p-, a- en Ritwaarden: over cijfermatig materiaal van je toetsvragen. De toetsafname is geen eindpunt maar juist een startpunt om aan kwaliteitsverbetering te werken.
  2. eFaqt: studieversneller?: voor het bestuderen van een tekst, is het een handige tool. Door goede instructies en intuïtief gebruik, met grote knoppen kan bijna iedereen met dit programma werken.
  3. Polytoom of dichotoom: wanneer een vraag goed of fout is is de scoring dichotoom. Indien je gedeeltelijk goed kan antwoorden dan is de vraag polytoom.
  4. Zoekterm: open vragen nakijken: deze is bijzonder, in deze blog vraag ik om informatie. Ik stel vast dat de vraag (open vragen nakijken) leeft maar ik krijg maar weinig reacties op mijn vraag in dit blog.
  5. Beoordelen (met een tablet?):  een beoordelingsexamen met open en gesloten vragen kan op een tablet gemaakt worden. Je geeft de beoordelaar de kans om snel en efficiënt een aantal beoordelingsexamens in te vullen.

O ja, en dit lijstje is het lijstje van de meest gelezen blogs!

 

Volgend jaar misschien wel op tijd: mijn lijstjesblog.download (4)

Geplaatst in beoordelen, beoordelingsexamen, kwaliteit, online toetsing, statistiek, vraagsoorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>