Over een nieuwe jas en toetsing

Regelmatige lezers van mijn blog is het natuurlijk al lang opgevallen:

 

Een nieuwe jas

 

Het blog onlineexamineren heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Waarom? Dat oude WordPress thema voldeed toch ook?

Natuurlijk, maar je wilt wel eens wat anders. 

Op 28 november 2009 startte ik dit blog met een verslag van het NVE examencongres. Daarna schreef ik over van alles en nog wat met als rode draad toetsing en examinering. Kenmerkend is dat ik voor de vuist weg schreef, met als enig doel:

digitaal toetsen op de kaart krijgen.

Onlangs zag ik de Silly Olympics van Monthy Python weer en toen bedacht ik me bij de 100 yards voor mensen zonder richtingsgevoel, dat ik me op mijn blog zo gedraag. Ik vlieg in de blogs alle kanten op. Ik hou daarbij geen rekening met de richting die andere bloggers of deskundigen op gaan.

Mijn feestje, dus.

Daarnaast signaleerde ik in diverse groepen op LinkedIn inhoudelijke discussies over mijn blog. Enerzijds word je daar natuurlijk blij van, want daar doe je het voor: reactie van andere (ervarings)deskundigen. Anderzijds vond ik het jammer dat die discussies soms langs elkaar heen liepen. Dat ervaringen niet gedeeld werden. Omdat deelnemers aan de discussie niet in alle discussiegroepen zitten.

Ik bedacht dat het handig was om die discussies bij elkaar te brengen. Om een plek te creëren waar je met elkaar in discussie kan over digitaal toetsen. Ongeacht je achtergrond en ervaring, zonder dat je ergens lid van hoeft te worden. Ik besloot een community rondom digitaal toetsen te stichten.

Een community

Voor zowel onderwijs als bedrijfsleven.

Voor docenten en examenbureaus.

Voor beleidsmakers en toezichthouders.

En misschien ook wel voor kandidaten, leerlingen of studenten.

Nou ja het is nog geen community dat kunnen JULLIE er van maken

 

Een community over online toetsen. Waar je vragen aan elkaar kunt stellen. Waar je tips over digitaal toetsen kunt krijgen van andere deskundigen (of van mij ). Waar je informatie kunt vinden over toetssoftware.

 

Let op: toetssoftware niet alleen onze toetssoftware.

 

Ik daag bij deze onze concurrent-collega’s uit om informatie aan te leveren die ik hier op deze site kan plaatsen.
Over een tijdje hoop ik dat mijn blog meer is dan alleen een blog. Ik hoop dat jullie me richting kunnen geven op mijn blog en dat we veel van elkaar kunnen leren.

Vandaar dus de nieuwe jas.

Deze jas brengt veel informatie samen, interessante links en helemaal nieuw een forum!

Meld je aan voor het forum (kijk hier hoe je dat moet doen), geef aan waar je meer van wilt weten of reageer op een blogpost. En je kunt ook gebruik maken van digitale toetssoftware, gewoon om eens te proberen. Natuurlijk willen we je erbij helpen maar als je het liever zelf doet: ook goed.

Ik hoop snel van je te horen!

 

Geplaatst in Andriessen, online examination, online examinering, online toetsing, RemindoToets, TeleToets, TestVision
4 reacties op “Over een nieuwe jas en toetsing
 1. Frans Droog zegt:

  Een interessante oproep.
  Als groot voorstander van digitaal toetsen (als het dan toch moet) ga ik dit zeker volgen.
  Erg benieuwd naar andere reacties, zowel van concullega’s als gebruikers en de richting die het op zal gaan. Verspreiding van wensen, kennis en mogelijkheden op dit gebied kunnen het effectief leren zeker ten goede komen.

 2. Jan Moonen zegt:

  Mooie nieuwe site en een goed idee om een community op te zetten waar iedereen die een raakvlak heeft met online of digitaal toetsen terecht kan met onderwerpen, vragen en ideeën op dit gebied.
  Benieuwd naar alle reacties.

 3. Pascal zegt:

  Interessant idee Manon. Dit platform is meer open dan LinkedIn, je kunt er meer kwijt dan op Twitter en je verbindt mensen met elkaar wat op persoonlijke blogs vaak minder goed kan omdat de blogger de touwtjes in handen heeft. Toetsen is hot, maar ook soms not. Er is in ieder geval veel om te doen. Dit is een mooie missie en mogelijkheid om het toetsproces aan de orde te brengen met speciale aandacht voor kansen en aandachtspunten van digitaal en online toetsen. Met elkaar…

 4. Van een interessante blog naar een interessante community, op weg naar nog meer aandacht voor geborgd (online) toetsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>